miercuri, 29 august 2012

Scurt ghid de nepăsare



       Toți avem ceva la care ținem, fie că recunoaștem sau nu, mereu va fi ori familia, un prieten sau mai mulți, de ce nu, chiar și un obiect care ne aduce aminte de ceva ori un animal de companie sau un loc anume.
        Bun, atunci cum facem să nu ne mai pese de nici unul din aceste lucruri? E foarte simplu de fapt!
Trebuie doar să ai un calculator conectat la internet, e mult mai simplu decât dacă ți-ai imagina diverse chestii nasoale. Deschizi calculatorul, și cauți câteva povești extrem de triste, preferabil, ale copiilor bolnavi de cancer și câteva poze din războaiele de acum sau de mai demult. Și apoi după ce vezi toate chestiile alea bolnave îți dai seama că totul este efemer și că orice ai face tu nu o să aibă un impact atât de mare precum ai văzut în filmul ăla „The Secret” și universul nu conspiră pentru bunăstarea ta. De obicei oamenii normali după ce experimentează niște chestii absurde sau sunt martori ai unor chestii absurde ori, de ce nu, doar citesc poveștile unor chestii absurde, realizează că nu sunt mulțumiți de felul în care au trăit până în acel moment și se împart în 2 mari categorii.
       Primii își dau seama că sunt norocoși și au fost feriți de multe probleme mari și situații absurde, la care au fost martori, au auzit de la alții sau au citit despre ele. Din momentul în care realizează că se poate mult mai rău, o să aibă o perspectivă optimistă asupra vieții în general și o să încerce să fie mai buni, mai prietenoși, mai altfel decât fuseseră până atunci.
       A doua categorie sunt cei care mă interesează pe mine. Dându-și seama de ironiile unei sorți haotice, unde nimic nu e prestabilit și liberul arbitru e ceva din povești pur și simplu își rezumă orizontul de așteptări la ziua de mâine, măcar aia vine sigur. Nu o să înceteze să mai aibă o viață socială, gen brusc au devenit talibani, dar nu o mai pună un accent atât de mare pe false prietenii, situații de la muncă și etc. Pur și simplu o să ia fiecare zi în parte fără prea mare interese pentru ce a fost sau ce o să vină.

Revenind la titlu: deschizi calculatorul, apoi mozilla, explorer, chrome, opera, safari, ce te încălzește pe tine și dai click aici sau aici sau aici sau aici sau aici sau aici sau aici sau la  ceva autohton. Toate astea, în afară de primul link, care este, cum spuneam, dovada acelei sorți haotice, sunt mărturi ale naturii umane, fie că este vorba de cruzimea din războaie, fie că este vorba de lăcomia din timp de pace. Dupa ce vezi toate astea n-ai cum să nu te gândești serios dacă merită să iei ceva în serios!

Niciun comentariu: